Savom i Dunavom tisuću tona čelika od Siska do Rumunjske

Bez autora
May 31 2011

Hrvatsko riječno brodarstvo “Dunavski Lloyd” Sisak opet će prevoziti čelik. Potpisan je ugovor o prijevozu čelika iz nove čeličane CMC-a do rumunjog grada Turnu Severina. Prva tranša od tisuću tona čelika krenut će u srijedu, 1. lipnja, a ukupno se u ovoj godini planira prevesti oko 20.000 tona čelika. Na putu dugačkom 830 kilometara čelik će do Rumunjske prevoziti brodovi ”Galdovod” i “Segesta”. Nakon 20 godina, brodovi Dunavskog Lloyda prvi će put rijekom savom iz Siska prevoziti nešto drugo osim nafte za potrebe INE. Ovo je jako važan posao upravo zbog toga što je netko u hrvatskom gospodarstvu napokon prihvatio naše uporne tvrdnje da se Savom može ploviti, da se Savom može prevoziti teret i da je prijevoz rijekom najjfetiniji. To je važan događaj za Sisak jer je njegov razvoj uvijek bio vezan uz njegovu riječnu luku.

Savom i Dunavom tisuću tona čelika od Siska do RumunjskeHrvatsko riječno brodarstvo “Dunavski Lloyd” Sisak opet će prevoziti čelik. Potpisan je ugovor o prijevozu čelika iz nove čeličane CMC-a do rumunjog grada Turnu Severina.

Prva tranša od tisuću tona čelika krenut će u srijedu, 1. lipnja, a ukupno se u ovoj godini planira prevesti oko 20.000 tona čelika, doznajemo od Darka Pavlaka, predsjednika Nadzornog odbora “Dunavskog Lloyda”.

Na putu dugačkom 830 kilometara čelik će do Rumunjske prevoziti brodovi”Galdovod” i “Segesta”.

Nakon 20 godina, brodovi Dunavskog Lloyda prvi će put rijekom savom iz Siska prevoziti nešto drugo osim nafte za potrebe INE.

- Ovo je jako važan posao upravo zbog toga što je netko u hrvatskom gospodarstvu napokon prihvatio naše uporne tvrdnje da se Savom može ploviti, da se Savom može prevoziti teret i da je prijevoz rijekom najjfetiniji. To je važan događaj za Sisak jer je njegov razvoj uvijek bio vezan uz njegovu riječnu luku. Nadam se da ovih tisuću, odnosno 20.000 tona čelika neće biti jedini teret kojeg ćemo prevesti ove godine i da ovih tisuću tona znači povratak riječne plovidbe u Hrvatsku, kaže Darko Pavlak, šef “Dunavskog Lloyda”.

Ističe kako “Dunavski Lloyd” koji je nekada brojio više od 850 radnika i bio jedini riječni prijevoznik u Hrvatskoj, te prisutan na svim rijekama u Europi, danas mora više od 80 posto posla raditi vani, za strane kompanije, jer domaće tvrtke radije prevoze teret kamionima i željeznicom, puno skupljim prometnim sredstvma.

U povodu prijevoza prvih količina čelika iz Čeličane CMC-a Sisak, Savom i Dunavom do Rumunjske, u sisačkoj luci Crnac na rijeci Savi, u srijedu će biti priređena posebna svečanost kojoj će prisustvovati predsjednik Uprave CMC-a Sisak Ludovit Gajdos i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik